Пройти тест онлайн

Музика в допомогу: як вчити англійську з піснями

23.02.2016

Усі, хто ставив собі за мету вивчити англійську або покращити свої знання, хоча б раз, але чули про те, що в навчальних цілях можна використовувати музику. А сьогодні ми розповімо, як саме це можна робити, щоби отримати максимальний ефект.

В першу чергу ви маєте отримувати від музики задоволення. Якщо слухати її тільки тому, що потрібно, а не тому, що вона хоча б подобається, то процес навряд чи буде легким і ефективнішим за звичайні вправи.

Крім відповідності вашим смакам, у обраних композиціях, безумовно, має бути присутньою лірика англійською. При чому, бажано – досить високого рівня, а не бездумні вирази, якими, буває, грішать деякі представники поп-культури.

Ще один важливий фактор – походження виконавця, рівень його володіння англійською. До того ж, якщо переслідувати ціль покращити мовні навички, то композиції слід обирати ті, які виконують носії. У іншому випадку є шанс перейняти особливості вимови та акцент людини.

З іншого боку, пісні допомагають почути всю різноманітність варіантів вимови та акцентів, що властиві англомовному світові, і це дуже корисно для сприйняття на слух та спілкування.

Для початку спробуйте просто почути та зрозуміти, про що мова у творі. Можливо, якщо ритм композиції досить швидкий, вам знадобиться її зупинити і перемотати назад. Така вправа чудово допомагає у тренуванні сприйняття на слух.

Після першого прослуховування озбройтеся папірцем та листочком і, за можливості, текстом, який зазвичай легко знайти, додавши до запиту у віконці пошуку з назвою композиції слово lyrics. Запишіть усі невідомі вам слова, а також вдалі, на вашу думку, вирази та вислови, які можна буде використовувати у подальшому. Спробуйте запам’ятати виписане, час від часу звіряючись з листочком та підслуховуючи обрану пісню. Як тільки пісня буде засвоєна, можна переходити до наступної.

Непогано буде й вивчити свої улюблені композиції на пам’ять – життя може надати шанс виконати їх у караоке, на якому-небудь святі або на конкурсі.