Пройти тест онлайн

Почалося складання пробного ЗНО

4.04.2016

У суботу, 2 квітня, розпочалося пробне ЗНО у 2016 році. Як і у випадку зі «справжнім» тестуванням, першим учасники складають іспит з української мови та літератури. Усі інші предмети складатимуться пізніше – 9 квітня.

Випробувати власні сили і подивитися, як буде проходити справжнє ЗНО, можуть лише ті, хто встиг зареєструватися та сплатити за відповідну послугу, а також з’явитися у намічене місце у намічений час з документом, що підтверджує особу та роздрукованим із особистого кабінету запрошенням.

Втім, ці іспити – не обов’язкові, і лише допомагають освоїтися з процедурою проходження тестування, а бали, набрані за завдання, не можна використати для вступу до українських вишів – зараховуються лише оцінки за «справжнє» ЗНО.

До основної сесії чекати залишилося вже не дуже довго – вона відкривається іспитом з української мови та літератури, наміченим на 5 травня. Після цього йде ще одна обов’язкова дисципліна: ті, хто обрав математику, складатимуть тестування 11 травня, а 13 травня намічені іспити для тих, хто обрав історію України. Оцінки за всі ці предмети будуть занесені також і у якості державної підсумкової атестації до документів про закінчення школи.

Для багатьох вишів одним з необхідних критеріїв вступу є складання ЗНО з англійської мови – основне його тестування намічене на 7 червня, а додатковий іспит проходитиме 23 червня. Усі оцінки будуть доступними іспитованим вже до 25 червня.

До важливих іспитів на кшталт ЗНО краще починати готуватися заздалегідь. Тому, якщо ви плануєте успішно скласти тести з англійської у наступному році, вже зараз можна записуватися на курси англійської для підлітків.