Пройти тест онлайн

Чим поповнити свій словничок, частина 2

19.05.2017

Якщо ви шукаєте можливості розвитку своєї розмовної англійської, то ми чекаємо на вас у наших англійських розмовних клубах. А якщо ви роздумуєте, чим поповнити свій словничок, пропонуємо звернути увагу на кілька новинок із Оксфордського словника.

Можна звернути увагу на глобальні проблеми, наприклад, на зміну кліматичних умов. Вже зараз з’явилися так звані climate refugees – ті, кому довелося залишити своє місце проживання через драматичні зміни погодних умов. Певне, такі люди починають міркувати про переробку мотлоху та економію. Тим паче, що не потрібні більше речі не обов’язково викидати, можна зробити freecycling – віддати їх безкоштовно тому, хто цього забажає. Що ж стосується економії, то у неї навіть з’явилися одиниці виміру зекономленої електроенергії – negawatts. Проте все одно знаходяться люди, котрих кличуть climate denier – вони не вірять, що клімат здатний сильно впливати на людину.

Якщо глобальні проблеми вас пригнічують, можна звернутись до розваг. Такою, наприклад, може стати flyboard. Це чудо техніки дозволяє якийсь час протриматись у повітрі над водою – туди людину виштовхують потужні струмені води, що виходять із пристрою.

Звісно такі розваги не усім по кишеням, тому молодь забавляється тим, що на лонгбордах, велосипедах або роликах чіпляється до транспорту, щоб той їх трохи «розігнав». Це називається skitch, і утворене це слово від skate або ski, та hitch.

Якщо ж вам до вподоби щось менш ризикове, але більш ефективне, радимо спробувати високоінтенсивні інтервальні тренування або просто HIIT (акронім від high-intensity interval training). Такі здатні навіть команду, на виграш якої ніхто не розраховує, зробити чемпіонами. До речі, подібні команди можна називати bracket-buster.