Пройти тест онлайн

Про що не писати в резюме англійською, частина 3

8.11.2015

Продовжуємо перелік того, про що не слід писати в резюме англійською та сподіваємося, що це стане у нагоді тим, хто закінчив курси ділової англійської та знаходиться на шляху до кар’єри своєї мрії.

  1. Вказувати електронну пошту нинішньої роботи

Куди спокійніше й вам, і менеджеру з персоналу, якщо ви будете зв’язуватися особисто, а не через робочу електронну пошту. Це гарантує конфіденційність листування кожному.

Непогано, якщо адреса вашої електронної пошти нагадуватиме ваші ім’я та прізвище, а не прізвисько – деякі працівники відділу кадрів можуть сприйняти таку адресу за прояв несерйозності.

  1. Черговий вираз про рекомендації за запитом

Просто тому, що вони знадобляться, їх у будь-якому разі попрохають без додаткового рядка «References are available on request». Замість того, щоби захаращувати нею власне резюме, краще забезпечити перелік тих, хто може дати вам рекомендації. А ще краще – заздалегідь зв’яжіться з ними та попередьте, що вам можуть знадобитися від них такі невеличкі послуги.

  1. Писати розпливчасто для всіх вакансій одразу

Куди приємніше написати одразу одне резюме для багатьох вакансій, але якщо ви претендуєте не на все підряд, то таке «універсальне» резюме ризикує не отримати належної уваги. Адже вам прийдеться перераховувати весь свій досвід та навички для будь-яких випадків, а рекрутерам не дуже цікаво вчитуватися у довгі тексти, відшукуючи відповідності саме їхнім запитам

  1. Супровідний лист

Здебільшого він взагалі не потрібний – мало хто їх читає. Але тут слід зазначити, що ці листи потрібні іноді для окремих вакансій – тоді на це вказується у переліку вимог.

  1. Власне ім’я у Word Header

Виділитися, написавши власне ім’я за допомогою популярної функції Word header – погана ідея. По-перше, вона настільки популярна, що вже потрапила до цього переліку. По-друге, здебільшого рекрутери використовують програми, які автоматично зчитують дані, але не розпізнають такі графічні об’єкти, тому у підсумку ваше резюме може мати вигляд як заява від аноніма.

  1. Абсолютно всі свої роботи

Якщо у вас довгий послужний список – це добре. Але далеко не усім подобаються літні співробітники. Тим більше, навряд чи досвід п’ятнадцятирічної давнини може сказати щось про ваші здібності на новій роботі. Тому існує негласне правило: якщо у вас було багато робіт, то перераховувати є сенс лише ті, на яких ви працювали останні 15 років. Інакше резюме буде занадто нагадувати автобіографію.