Пройти тест онлайн

Про що не писати в резюме англійською

30.09.2015

Після успішного завершення курсів ділової англійської багато хто без труднощів знаходить собі гідну роботу. Єдиною перешкодою на кар’єрному шляху може стати створення гарного резюме. Ми вже встигли розповісти, яких слів слід уникати в резюме англійською, а тепер готові розповісти, яких ще грубих помилок не слід припускатися під час його створення.

  1. Не пишіть біографію

Не варто захоплюватися та докладно розписувати кожен крок у своєму житті. Усі ваші підробітки можуть не цікавити наймача, і серед величезної кількості нерелевантних робіт він може не побачити те, що його зацікавить. Краще сконцентруватися на написанні резюме саме під ту роботу, на яку ви претендуєте. Загострюйте увагу на досвіді та навичках, які її стосуються та є у вас. Якщо HR їх не знайде, вам не передзвонять.

  1. Не пишіть суцільною глибою

Дуже важко читати текст, який є одним суцільним абзацом, у якому зібрана як потрібна, так і непотрібна інформація. Короткість та акуратність – проява поваги до того, хто читатиме ваше резюме. Що вони очікують побачити? Ім’я, контакти, місця роботи та посади, які ви обіймали, а також досвід, обов’язки та досягнення на кожному конкретному місці. Звісно ж, ті, що стосуються вакансії.

  1. Фото та картинки

Багато компаній вважають фото моветоном – їм не хочеться, щоби хтось подумав, що рішення щодо найму на роботу чи співбесіди було прийняте на базі зовнішнього вигляду чи статевої приналежності здобувача. Врешті-решт, людина, яка розглядає ваше резюме, без проблем може знайти ваше фото на LinkedIn, якщо ви туди його завантажите.

  1. Узагальнення та штамповані фрази

Безлике резюме не приверне необхідної уваги, а використання штампів, які зустрічаються чи не в кожного кандидата, викликає лише неприязнь у представника роботодавця. Намагайтеся відійти від шаблонних виразів та приділити більше уваги вимогам до вакансії, а також наявності необхідних у вас даних. Переконайтеся, що на всі вимоги знайдеться відповідь у вашому резюме.

  1. Не пишіть особисту інформацію

Роботодавцю зовсім не обов’язково знати ваші релігійні переконання, рівень достатку сім’ї та іншу персональну інформацію. Ба більше, багато з цього йому заборонено дізнаватися у кандидатів на посаду. Особисте краще вказувати виключно якщо воно демонструє ваш досвід чи здібності, необхідні в справі. Наприклад, якщо ви на добровільній основі вели бухгалтерію або організовували свята та претендуєте на схожу посаду.

  1. Очевидне

У сучасних умовах вміти працювати з ПК і програмами пакету Microsoft Office – не перевага, а сама собою зрозуміла вимога. Якщо ви вказуєте навички «за замовчуванням» у якості власної переваги, складається враження, що у вас немає релевантнішого для вакансії досвіду.

  1. Не залишайте прогалини в стажі без пояснень

Перериви між роботами виглядають підозріло. Цілком природньо, що роботодавцеві захочеться дізнатися, чому він утворився у вашій біографії. Вас раптом звільнили? Чи ви вирішили пройти курси підвищення кваліфікації. А, можливо, вирішили піти у фріланс? Різноманітні курси та робота на фрілансі – чудове пояснення і може бути прийнятним доповненням до вашого іміджу. До них можна додати отриманий досвід та навички. А от якщо ви не зможете пояснити, як проводили «вільний» час, будьте готові до того, що вашу кандидатуру відхиллять.

Далі буде.