Пройти тест онлайн

Про припущення англійською, продовження

25.04.2016

Якщо вас зацікавила можливість поповнити свій англійський словниковий запас словами припущення, якими можна урізноманітнити свою мову, наприклад, під час дискусій у розмовному клубі, пропонуємо продовження цієї теми.

Mebbe

Одна з найстарших варіацій вимови слова, вперше задокументована у вигляді «mebby» ще в 1825 году. Її і зараз можна використовувати – для надання особливого «розмовного» відтінку мові.

Ables

Цей прислівник, колись популярний у Південній Шотландії та Північній Англії, нині втратив свою славу, але й досі нескладно здогадатися, що походить він від прикметника «able».

Aiblins

Варіація попереднього слова з додаванням суфіксу –lings. Така форма популярна у шотландській і ірландській англійській, її вживають у деяких частинах Північної Англії.

Yimkin

Використання цього сленгового слова в англійській було помічене в 1920-х. Вважається, що воно прийшло у мову з солдатської термінології та походить від арабського слова «можливо».

It is possible that…

Чудова форма для тих, хто хоче досягти успіху в англійській люб’язності та обміні вигадливими виразами.

Weather permitting

Цей вираз зручний тим, що може сприйматися як буквально (адже часто наші плани можуть залежати від погоди), так і у переносному значенні.

Depending on circumstances

А в цьому виразі менше метеорології, але він також дозволяє уникнути зайвих обіцянок і образ на однозначну відмову.