Пройти тест онлайн

Про порядок прикметників в англійській

27.09.2016

Зазвичай для того, щоб бути зрозумілим, до іменника достатньо додати один, іноді – два прикметники. Але трапляються ситуації, коли важливо зобразити кожну маленьку деталь, і у такому випадку в англійській мові існує певний порядок, за яким усі прикметники мають вишукуватися. Розміщення слів у неправильному порядку – не обов’язково помилка, але точно буде «різати» слух носію мови.

За ситуації, коли потрібно розповісти про одну річ якомога більше, традиційно використовується такий порядок прикметників за їх типом: determiners, opinion, size, age, shape, color, origin, material, purpose. За допомогою цієї схеми можна отримати складну конструкцію на кшталт «Your lovely oversized new shapeless yellow woolen cardigan». Втім, придумавши одну вдалу подібну конструкцію, можна запам’ятати і порядок розміщення слів, якщо сама схема постійно вислизає з пам’яті. При чому, чим смішнішим та несподіванішим буде приклад, тим краще він запам’ятається.

Пропонуємо також версію від співробітників Оксфордського словника для тих, хто краще інформацію сприймає візуально. А щоб завжди грамотно писати і розмовляти, враховуючи найменші нюанси, краще відвідувати курси англійської для дорослих.