Пройти тест онлайн

Оприлюднено QS-рейтинг вишів з предметів у 2016 році

26.03.2016

Світовому рейтингу вишів QS довіряють і викладачі, і студенти, адже для його створення враховується велика кількість аспектів та думок, від кількості публікацій та цитувань наукових робіт випускників до думок роботодавців. Для нинішнього рейтингу, який у 2016 дозволяє визначити світових наукових лідерів з 42 дисциплін, було опитано більше 44 тисяч роботодавців, а також трохи менше 77 тисяч визнаних наукових розумів.

З QS World University Rankings by Subject можна ознайомитися на відповідній сторінці, обравши цікаву вам дисципліну. Традиційно лідерство там тримають американські виші: Гарвардський університет і Массачусетський інститут технологій кожен завоювали першість з 12 предметів. Серед лідерів з різних категорій багато й британських вишів: англійська вища освіта визнана по всьому світові. Але творці рейтингу відмітили також і той аспект, що все частіше до топу потрапляють виші й інших країн світу, не лише у найвіддаленіші від першості категорії, але і до десятки лідерів.

У 2016 році в цьому рейтингу відмітилися два українських виші. Київська Консерваторія опинилася в категорії 51–100 з дисципліни «Виконавчі види мистецтва». Виходить, що вона – одна зі ста найкращих закладів світу, що забезпечують музичну освіту.

Чудовий результат продемонстрував КНУ ім. Т. Г. Шевченка, обійнявши своє місце в категорії 301–400 з дисципліни «Математика».

Для тих, хто планує у найближчому часі закінчити школу та вступати до українських вишів, ми пропонуємо отримати відмінні знання на курсах англійської для підлітків. Ну а ті, хто планує залучитися до світу міжнародної освіти, вже зараз можуть підтягнути власну англійську на курсах для дорослих.