Пройти тест онлайн

Оприлюднено списки рекомендованих на бюджет

1.08.2016

Сьогодні, 1 серпня, вже о 12:00 всі виші в Україні повинні були вивісити списки людей, рекомендованих до зарахування на бюджетні місця у нинішньому 2016 році. Ті, хто приймав участь у вступній кампанії цього року і залишав заяви, можуть перевірити цю інформацію у власних особистих кабінетах, дізнавшись, чи є вони у списках.

Для тих, хто опинився серед рекомендованих, залишається час до 18:00 5 серпня, щоб залишити оригінали усіх необхідних для зарахування до студентів документів у приймальних комісіях відповідних університетів. Ну а списки зарахованих студентів будуть опубліковані вже 6 серпня. Для тих же, хто опинився поза списками рекомендацій до зарахування на бюджет, ще є можливість до 10 серпня подати заяву на навчання на контрактній основі.

У 2016 році бюджетні місця перерозподіляються інакше: на їхню кількість впливає кількість «лідируючих абітурієнтів», які подали свої заяви до конкретного вишу, тобто, кандидатів з найбільшою кількістю балів. Представники МОН стверджують, що це дозволило збільшити місця держзамовлення на 25%.

Для тих, кому належить брати участь у вступній кампанії у наступному, 2017 році, вже зараз не зайвим буде замислитися про придбання необхідних знань та навичок для успішного складання іспитів. Високі бали можна отримати, позаймавшись на наших курсах англійської для підлітків.