Пройти тест онлайн

Основне ЗНО 2016 було простішим

11.06.2016

Поки залишається ще тиждень на складання всіх тестів ЗНО-2016, фахівці вже встигли висловити свою думку з приводу тих основних іспитів, що проходили у травні. Як виявилося, завдання для випускників шкіл стали простішими, але з ними не впоралося більше людей, аніж в 2015 році, пише «Сьогодні».

Втім, кількість тих, хто не досягнув необхідної кількості балів для заліку з української мови та літератури в 2016 році залишилася практично тою ж, що і в 2015 році – 9%. І лише фахівці зазначають, що з врахуванням того, що нині завдання стали вочевидь простішими, кількість тих, хто склав, могла би бути й вищою.

Багато хто надав перевагу складанню історії України замість математики, але і це тестування опинилося занадто складним для 13% учасників. Багатьох учнів збили з пантелику питання, що стосуються нинішньої територіально-адміністративної ситуації в Україні та статусу «ДНР» і «ЛНР».

Більше всього поразок потерпіли учасники на іспиті з математики: 15% тих, хто складав, не впоралися із завданням, хоча фахівці зазначають, що у 2016 році питання були легшими, аніж в 2015, а прохідний бал був досить низьким, інакше було б занадто багато тих, хто не склав.

Декотрим (63 людини) завадило успішно скласти іспити незнання або ігнорування правил проходу на тестування. На іспиті з української мови та літератури проводився лише візуальний огляд учасників, і порушників виявилося лише 7. А ось на інших двох основних тестах перевірка була серйознішою, з використанням металодетекторів, і порушників правил виявилося 23 на тесті з історії України і 33 – на іспиті з математики. Більше всього було спроб використання мобільних телефонів – 38 осіб. Ще 10 намагалися використовувати навушники, 8 надало перевагу шпаргалкам, а двоє намагалися пройти на іспит з флешками, ще по одному – з планшетом, плеєром та ножом з газовим балончиком.

Не дивлячись на не цілком втішні результати, учасники ЗНО-2016 не спішили використовувати функцію подання апеляції. Найбільше зверталися за перерахуванням балів за тестування з історії України – 230. З математики захотіли перерахування дев’ятеро, а з української мови та літератури – троє. Із усієї цієї кількості лише з трьох заяв апеляція була задовільнена.

Багато викладачів не задоволені ситуацією з нинішнім ЗНО: хоча і так досить велика кількість учасників отримала «незадовільно», все одно, до вишів частіше вступають абітурієнти, рівень знань яких залишає бажати кращого. І замість нового матеріалу викладачам доводиться навчати новоспечених студентів тому, що вони мали б проходити у школі.

Якщо вашій дитині у наступному році належить складати ЗНО, про підготовку краще замислюватися вже зараз. Курси англійської для підлітків – не лише чудова підготовка, але і можливість отримати міжнародний сертифікат, що підтверджує високий рівень знань.