Пройти тест онлайн

Особливо складні для написання слова

21.09.2016

Сьогодні пропонуємо для тих, хто слідкує за грамотністю власної письмової англійської мови, перелік особливо складних слів, у яких припускаються помилок навіть носії мови. І справа не в тому, що вони занадто довгі, іноді в них присутні літери, що не вимовляються, або подвоєння, про які багато хто забуває. Ви вже могли познайомитися з ТОП-10 слів, у яких припускаються помилок найчастіше, а сьогоднішній перелік – ще одна можливість перевірити себе. Для тих, хто хотів би серйозно та фундаментально «підтягнути» власну письмову мову, створені граматичні клуби.

Weird

Поєднання двох голосних та їх порядок і так часто збивають з пантелику, для таких випадків було придумано правило ‘i’ before ‘e’ except after ‘c’. Але справа в тому, що можна і забути про те, що це слово – виключення, тоді може вийти «wierd».

Handkerchief

Ще одна досить типова проблема: літеру, яка не звучить, легко забути, отримавши «hankerchief». Втім, тут легко себе перевірити, згадавши, що застосовувати цей засіб гігієни потрібно за допомогою руки. Головне – не використовувати у якості перевірочного слова його скорочення «hanky» та не намагатися його перетворити на «handky» за прикладом «розгорнутої» версії.

Indict

Ще один яскравий приклад «загубленої» при вимові літери. Якщо забути про неї, то вийде «indite», але краще все ж не забувати, як у самому слові, так і у похідних indictment, indictable та ін.

Cemetery

Слід запам’ятати, що у цьому слові немає літери «а», як би не хотілося її поставити й отримати «cemetary». Якщо запам’ятати складно, можна у пам’яті протипоставити його «graveyard», у якого таких літер аж дві.

Conscience

Які тільки форми воно не набуває: «conscence», наприклад. Щоб написати це слово правильно, досить просто не забути у ньому науку (science). Важливо не плутати цей іменник із прикметником conscious, який має зовсім інше значення.

Rhythm

Ще один рекордсмен з кількості та різноманітності помилкових написань: «rythm», «rhythym» і так далі. Складність, певне, виникає через величезну кількість приголосних, які з’юрмилися навколо єдиного голосного ‘y’. Принаймні, першу частину слова можна перевірити за рахунок близького до нього – «rhyme».

Playwright

Спокуса написати «playwrite» виникає через те, що ми розуміємо, чим саме займаються драматурги. А ‘wright’ має відношення до будівництва, чим можна скористатися для запам’ятовування: драматург «будує» та «влаштовує» театральні сцени, створює враження від них.

Embarrass

Помилкових варіантів тут дуже багато: «embarass», «embaress», і це трохи заплутує, чи не так?

Millennium

Ще один випадок, коли в слові подвоюються одразу дві літери, і о другій багато хто забуває, перетворюючи його на «millenium». Все стає ще більш складніше, якщо згадати, що millenarian і millenary пишуться з однією ‘n’.