Пройти тест онлайн

Чому слід бути уважними із листами у понеділки

30.03.2017

Деякі люди вважають, що найгірший день тижня – понеділок. Зазвичай складно почати працювати після вихідних, знаходиться багато справ… Проте понеділки мають і іншу «темну» сторону: після дослідження творців програми для електронної пошти Boomerang виявилося, що саме по понеділкам люди роблять набагато більше помилок.

Досліджувалися 250 тисяч електронних листів за допомогою програми автоматичної перевірки граматики, і вийшло, що навіть у заголовках власних листів люди найбільш часто роблять помилки саме по понеділкам. І це має свої наслідки: якщо звичайні листи отримували відповіді у 34% випадках, то на електронну пошту із помилками у заголовках відповідають у 29% випадків.

Найбільш популярною помилкою у заголовку є його початок із малої літери, і така пошта отримувала відповіді лише у 28,4% випадках проти 32,6%, коли цієї помарки не було. Здається, не так багато, проте навіть така різниця може зіграти свою роль, якщо вам отримати відповідь дуже важливо.

До речі, дослідженням виявлено, що листи по понеділкам мають більш негативний емоційний відтінок, аніж е-мейли, написані у інші дні. Отже, будьте уважними із кореспонденцією на початку тижня. А якщо ви бажаєте навчитись підтримувати професійні розмови англійською, ласкаво запрошуємо на курси бізнес англійської.