Пройти тест онлайн

Зміни у ЗНО-2018

27.08.2017

Вадим Карандій, нинішній директор УЦОЯО, на прес-конференції Центру розповів про ті зміни, що чекають на ЗНО у 2018 році. Першочергово, екзамен ЗНО з української мови та літератури стане обов’язковим для усіх випускників коледжів та профтехучилищ. Це робиться задля того, щоб можна було добре оцінити якість підготовки та знань, котрі отримують як школярі, так і ті, хто навчається у коледжах та пту.

По-друге, дуже великі зміни чекають на ЗНО з англійської: планується додати частину, що перевірятиме сприйняття мови на слух – аудіювання. Сам іспит стане повністю дворівневим. За його допомогою можна буде перевірити знання мови на рівні В1 для учнів звичайних шкіл, а також на рівні В2 для тих, хто навчався за поглибленою програмою вивчення англійської. Крім того, іспит з англійської стане обов’язковим для усіх, хто планує вступати до магістратури.

Третє стосується відносно невеликої категорії учасників, проте вона також заслуговує уваги: планується адаптування ЗНО для учнів із проблемами зору. Першими будуть перероблені тести з української мови, математики та історії України – вони будуть доступні уже у 2018 році.