Пройти тест онлайн

Пишемо англійською простіше

28.03.2016

Що потрібно зробити, щоб якомога більше людей могли зрозуміти, що ви говорите? Потрібно використовувати максимально прості слова. У такому випадку навіть ті, хто не відвідував курсів англійської і володіють мовою лише на найнижчому рівні, зможуть без особливих зусиль зрозуміти, про що мова.

На перший погляд може здаватися, що написати текст найпростішими англійськими словами – нескладне завдання. Але це – далеко не так для людини зі значним словниковим запасом: не завжди зрозуміло, чи досить просте та вживане слово, чи вираз можна ще більше скоротити та спростити. До цього ж це змушує згадати синоніми.

Пропонуємо тим, кому по роботі або в особистому спілкуванні доводиться часто розумітися з людьми, що володіють мовою у меншій ступені, потренуватися у поясненнях за допомогою спеціального веб-сервісу. Він буде виділяти складні слова, які використовуються у вашій мові, а ви зможете замінити їх на дещо простіше, а, можливо, і повністю переписати вираз. Аналогічну програму для Mac можна завантажити тут: вона  просто не дозволить вводити будь-які слова, окрім 1000 найбільш вживаних за версією Google.