Пройти тест онлайн

Чому можуть відмовити у роботі

20.12.2017

Щоб отримати роботу своєї мрії, більшість тяжко працює, підвищує кваліфікацію, вивчає ділову англійську і ретельно працює над своїм резюме. Зрозуміло, коли на роботу не беруть тому, що кандидат не відповідає певним вимогам. Проте бувають випадки, коли людині відмовляють по іншим, неочевидним причинам. Саме про ті причини, про які вам скоріш за все не розповідатимуть, ми сьогодні і поговоримо.

  1. Кандидат занадто нетерплячий

Рекрутери враховують найрізноманітніші сигнали: коли людина приходить занадто рано на інтерв’ю (наприклад, за годину), коли сама, без підказки, занижує собі ставку або відмовляється від бонусів і т.п. Такий надмірний ентузіазм характеризує не з кращого боку. Краще продемонструвати гарну освідомленість про компанію та умови, а також не забути подякувати менеджерові за витрачений час.

  1. Кандидат занадто самовпевнений

Впевненість у власних силах ніколи не завадить, але надмірна впевненість у собі та зарозумілість  говорить представникам відділу кадрів про те, що з вами нелегко знайти спільну мову і скоріш за все, іншим буде неприємно з такою людиною працювати. Тому, якщо ви говорите про свої вміння та переваги, краще за все підкріплювати ці слова якимись доказами, а також демонструвати свою відкритість до нових знань.

  1. Кандидат дивно розмовляє

Особливості вимови дуже сильно впливають на сприйняття людини у цілому, тому перешкодою до найму можуть стати на перший погляд безневинні речі. Наприклад, якщо ви ствердження вимовляєте з інтонацією питання, говорите занадто формально або навпаки, чудернацько, занадто наполегливі чи агресивні.

  1. Кандидат пахне

Якщо людина не дотримується особистої гігієни, її ніхто не хоче допускати до колективу. З іншого боку, якщо людина схильна до того, щоб перестаратися із одеколоном або духами, запах може «затьмарити» усі враження від спілкування.

  1. Кандидат не пройшов «аеропортний тест»

Суть цієї перевірки дуже проста: після інтерв’ю рекрутер ставить собі питання, чи хотів би він застрягти з кандидатом в аеропорту, і якщо ні, то значить, що і колективу буде не дуже зручно працювати з такою людиною. Сподобатися всім і кожному неможливо, але бути ввічливим важливо так само, як і бути спокійним.

Варто пам’ятати, що на деякі вакансії від початку практично нереально потрапити, так як на них вже є певні «внутрішні кандидати», але менеджери по кадрам все одно проводять інтерв’ю. З цим дійсно не можна нічого вдіяти.