Пройти тест онлайн

Чому не слід обговорювати політику на роботі

21.05.2017

Багато хто із власних міркувань не приймає участі у політичних дискусіях, які виникають між колегами. Інші ж навпаки, завзято обговорюють слизькі теми, не розуміючи, що у цьому такого. Можливо, результати опитування Американської психологічної асоціації допоможуть остаточно визначитися із власними поглядами на це явище.

Після опитування офісних працівників із повною зайнятістю виявилось, що кожна четверта людина на роботі відчуває стрес через обговорення політичних питань. І це при тому, що 60% учасників опитування визнають, що їх колеги із повагою приймають думки представників протилежних таборів. Втім, більше половини – 54% опитуваних – намагаються взагалі не говорити на подібні теми, а кожна п’ята людина зізнавалась, що уникає певних колег через їх політичні погляди.

Справа навіть не у тому, що деякі люди дуже люблять сперечатись, 24% опитуваних зізнались, що відчули більше близькості у колективі, а 23% – що змінили свою думку на краще після політичних обговорень із колегами. Проте є і ті, хто не відчув позитиву: 13% змінили свою думку про співробітників на гірше після обговорень. Із опитуваних 17% відчули стрес після політичних дискусій, 10% це заважало виконувати свої обов’язки і стільки ж почали працювати не так якісно, 15% стали більш цинічно та негативно налаштовані, а 13% зізнались, що втрачають свою продуктивність через це.

До речі, такий негативний вплив більш характерний для молодих колег (18–34), а чоловіки вдвічі частіше обговорюють політику на роботі, аніж жінки.

Політичні і релігійні дискусії – своєрідний Ящик Пандори, який краще не відкривати, якщо ви не схильні до ризику. Втім, якщо ви все ж вирішили обговорити свої погляди із колегами, намагайтеся відноситися до будь-яких поглядів із повагою і вчасно закінчуйте дискусію, яка починає набувати загрозливих обрисів. Наприклад, якщо спостерігається перехід на особистості. Ну а знайти спільну мову із англомовними співробітниками вам можуть допомогти курси ділової англійської.