Пройти тест онлайн

Чому в англійській так багато синонімів

29.03.2016

Чи замислювалися ви хоч раз, відвідуючи курси англійської або спілкуючись у розмовних клубах, чому в англійській мові так багато слів-синонімів, які здатні повністю замінити одне одного. Одна справа, коли синоніми передають найтонші відтінки настроїв, якостей, намірів. Зовсім інша справа – коли між ними немає абсолютно ніякої різниці: слова-двійники начебто існують без очевидної на те причини.

Звісно ж, у такого явища є причина, і для тих, хто знайомий з історією розвитку англійської мови, вона – не секрет. Уся справа в тому самому періоді після Нормандського завойовництва Англії, коли місцева аристократія спілкувалась переважно французькою, залишаючи мову, що й без того перетерпіла чимало змін, селянам.

Втім, куди краще це явище пояснить наступне відео. По-перше, воно достатньо коротке і не займе багато часу. По-друге, воно сповнене лаконічних та дохідливих ілюстрацій. По-третє, ви зможете зайвий раз повправлятися у сприйнятті англійської мови на слух – маленька вправа для тих, хто прагне вдосконалення навичок.