Пройти тест онлайн

Поповнюємо список завдань на 2017 рік

4.02.2017

Перший місяць зими позаду, багато хто вже встиг не тільки скласти плани на рік, але і відмовитися від деяких пунктів. Саме час виправити ці списки і внести до них певні зміни. Для тих, кому важливо підтримувати та розвивати власні знання англійської, пропонуємо кілька варіантів задач, які рекомендує Оксфордський словник.

Перше. Можна виписати перелік англійських слів, які ви постійно забуваєте. Наче ж вивчили, але не можете згадати, коли вони потрібні. Виписуйте по одному такому слову щомісяця, і цілий місяць завзято запам’ятовуйте підступне слово: складайте з ним речення, намагайтеся використовувати в розмовах.

Друге. Намагайтеся використовувати слово literally саме в тій функції, в якій воно й задумане: буквально, а не у переносному значенні. Оскільки воно поступово починає набувати протилежного значення, що вносить власне сум’яття до розвитку мови, виконання цього пункту може стати вашим невеличким, але важливим вкладом до боротьби за викривлення мови внаслідок неграмотності.

Третє. Оксфордський словник рекомендує підписатися у соціальній мережі на якого-небудь лінгвіста. Але це завдання можна переробити для тих, хто не є носієм мови: можна підписатися на якусь цікаву вам особистість, яка пише англійською мовою, а ще краще – на кількох таких особистостей. Так ви практично щоденно можете практикувати власну навичку читання – при цьому виключно для власного задоволення.

Четверте й останнє. Спробуйте дізнаватися вимову слів, які ви не чули, а лише читали. Багатьом з нас не вистачає саме практики розмовної англійської. Інші слова нам ніби то знайомі з блогів, новин, підручників, але ми можемо помилятися щодо того, як вони насправді звучать. Заведіть собі звичку регулярно передивлятися подібні випадки через словники (наприклад, у Оксфордського словника є не тільки фонетичний розбір слів, але і функція відтворення вимови). У якості альтернативи можна тренуватися у правильній вимові в англійських розмовних клубах.