Пройти тест онлайн

Популярні факультети серед українських студентів

25.07.2016

Зовсім скоро закінчиться вступна кампанія 2016 року в Україні, тому тим, хто вирішив почати отримувати освіту в українських вузах, із поданням заяв слід поспішити. МОН вже в середині кампанії почало збирати певні статистичні дані (це стало можливим завдяки використанню електронної системи), і не так давно зібраною інформацією поділилася замісник міністра освіти та науки, Інна Совсун.

На момент підрахування найпопулярнішим напрямом у 2016 році виявився філологічний – він зібрав 73 580 заяв. Дуже популярним також було право – на його рахунку 70 684 заяв. Третє місце за кількістю охочих вчитися зайняв менеджмент – 33 697 заяв.

Популярністю у українських абітурієнтів у цьому році користуються комп’ютерні науки, середня освіта, факультети психології та економіки.

Якщо вам належить лише у 2017 році складати іспити та приймати участь у кампанії, більший рейтинг за рахунок іспиту з англійської можна забезпечити собі, відвідуючи курси англійської для підлітків. Вони ж дадуть і реальні знання, які можна успішно застосовувати у подальшому житті та кар’єрі.