Пройти тест онлайн

Американці у пошуках вірного написання

26.06.2017

Майже кожен піклується про власний імідж грамотної людини та слідкує за англійським правописом. Адже мало хто хоче здобути репутацію невігласа серед знайомих або на роботі. Певне, саме тому наші англійські граматичні клуби настільки популярні. Втім, є ті, хто вважає, що з граматикою та правописом у них усе добре, треба лише іноді перевіряти певні слова у пошуковій системі.

Саме такі запити, що починаються з “How to spell” та їй подібних, були проаналізовані Google Trends та згуртовані у цікавій інфографіці, що ілюструє, правопис яких англійських слів частіше за усе розшукується користувачами у кожному зі штатів Америки.

Результати одночасно і зрозумілі, і дивують, і серйозні, і смішні. Наприклад, немає нічого дивного, що у Пенсильванії цікавляться правописом слова “sauerkraut”. А от деякі інші штати здивували запитами про банан, коледж та жирафу. У цілих семи штатів лідерами за кількістю запитів про правопис стали слова, що складаються усього із 5 літер або навіть менше.

Певно, бувають і такі слова, що популярні не в одній місцині. Наприклад, “pneumonia” непокоїть мешканців Алабами, Вашингтону та штату Мен.  А слово “beautiful” – своєрідний рекордсмен, що бентежить жителів Нью-Йорка, Огайо, Міннесоти та Кентуккі.

Одним із найдивніших, певне, стало те, що частіше усього мешканці Вісконсіна цікавляться, як же правильно писати назву їх рідного штату. А інша цікавинка – це найдовше слово із тих, що шукають частіше інших: “supercalifragilisticexpialidocious”. Його правопис непокоїть жителів одразу двох штатів. Втім, мало хто, напевне, зможе з першого разу і вимовити таке.

Повну версію інфографіки шукайте за посиланням.

DBGBwc7UMAA9WAx.jpg large