Пройти тест онлайн

Пробне ЗНО обійдеться в 111 грн

4.01.2016

Завтра, 5 січня, відкривається реєстрація на складання пробного ЗНО на сайтах регіональних центрів оцінювання освіти. Усі охочі можуть залишити заяви та отримати можливість пройти тестування, максимально наближене до того, що буде проходити під час ЗНО-2016. Можливість реєстрації буде відкритою до 30 січня 2016 року.

Одна людина може скласти максимум два пробних іспити: один – обов’язковий, з української мови та літератури, інший – на вибір, будь-який з доступних предметів. Складання одного такого пробного тестування обійдеться кандидату в 111 грн, повідомив під час прес-конференції голова УЦОЯО Вадим Карандій.

Складання пробного тестування з української мови та літератури проходитиме 2 квітня, а на 9 квітня намічені пробні іспити з інших дисциплін у рамках ЗНО. Усі завдання традиційно будуть максимально наближені до тих, які будуть пропонуватися під час справжнього складання ЗНО. Крім того, учасники отримають зошити з відповідями та розписаною схемою підрахування підсумкових балів. Хоча оцінки й будуть виставлені, вони лише відображатимуть поточний рівень знань учасників, але використовувати їх у якості підсумкових балів за ЗНО не можна.

Для тих, хто в цьому році збирається складати ЗНО з предмету англійська мова, ще є можливість встигнути підтягнути власні знання на курсах англійської для підлітків, а заодно, після успішного складання іспиту, і отримати міжнародний сертифікат.