Пройти тест онлайн

4 українські виші потрапили до QS World University Rankings-2021 за спеціальностями

4 украинских вуза попало в QS World University Rankings-2021 по специальностям
7.03.2021

У свіжому світовому рейтингу QS World University Rankings-2021 за спеціальностями враховувалися показники 1 440 навчальних закладів із 85 різних локацій. Для рейтингу аналізувалося приблизно 14 тисяч програм за 51 спеціальністю, які для зручності поділили між п’ятьма основними напрямами.

Рекордсменами рейтингу стали Гарвардський університет і Массачусетський технологічний інститут, кожен із яких відзначився серед кращих для 12 спеціальностей. Ще в 13 рейтингах передують британські виші, п’ять із цих позицій належить Оксфордському університету.
Що стосується українських вишів, то у 2021 році їх у рейтингу чотири (у 2020 році було всього два):

  • КНУ ім. Тараса Шевченка відзначився в спеціальностях: сучасні мови, лінгвістика, математика, природничі науки, фізика та астрономія, хімія, комп’ютерні науки та інформаційні системи.
  • ХНУ ім. В. Каразіна присутній у рейтингах із комп’ютерних наук та інформаційних систем, а також фізики та астрономії.
  • НУ «Львівська політехніка» відзначився в рейтингах за спеціальностями: комп’ютерні науки та інформаційні системи, інженерні спеціальності в галузі нафти та газу.
  • НТУУ «Київський політехнічний інститут ім. І. Сікорського» відмітився в рейтингу зі спеціальності комп’ютерні науки та інформаційні системи.

Готуйтеся до ДПА та ЗНО з нами!