Пройти тест онлайн

Рідкісні та цікаві англійські слова, продовження

2.12.2016

Ви вже встигли запам’ятати та згадати рідкісні та цікаві слова, знайдені у словнику Ноя Вебстера, які як ніякі інші заслуговують на «воскресіння»? Пропонуємо вивчити ще п’ять, які дозволять прикрасити та урізноманітнити вашу мову. Ну, а якщо ви відчуваєте, що цього замало, необхідна практика – приходьте на заняття нашого англійського розмовного клубу.

Median

Дуже корисний прикметник, особливо для математиків. Втім, і іншим людям іноді доводиться прораховувати середнє значення і якось називати саме те, що опинилося посередині.

Erudition

У наших краях слово ерудиція, певне, більш розповсюджене, аніж в англомовному світі. Багатьом воно може завдячувати грі «Ерудит». Але і в англомовному світі воно гідне застосування – звісно, для опису випадків особливо широкого спектру знань, які здобувалися не практичним методом, а читанням.

Noisome

Якби нам доводилося лише здогадуватися про значення цього прикметника, більшість би помилилася, припускаючи, що воно якось пов’язане із великою кількістю шуму. Але те, що змальовує це слово, скоріше ображає наш нюх: це дещо гидотне, що жахливо пахне.

Peruse

А це дієслово особливо підступне. Традиційне його значення – це «прочитати що-небудь дуже уважно». Але цікаво, що воно ж використовується для опису ситуації, коли людина дивиться і читає що-небудь, не особливо стараючись.

Burnsides

Це слово може здатися невловимо знайомим. Не дивно, адже воно дуже схоже на бакенбарди (sideburns). І значення у нього близьке: це також стиль оформлення зарості на обличчі, коли залишаються бакенбарди та вуса, а зарість на підборідді збривається. Інша назва цієї «зачіски» – «full mutton chops».