Пройти тест онлайн

З допрацьованим проектом закону «Про освіту» вже можна ознайомитися

3.11.2015

МОН вдосконалило власний проект закону «Про освіту» та виклало його у відкритий доступ на власному сайті, запрошуючи всіх доєднатися до обговорення. Сам закон має набути чинності з 1 січня 2016 року.

Допрацьований закон регламентує новий напрям української освіти: у МОН впевнені, що він дозволить ефективніше забезпечувати права громадян на освіту та рівний доступ до неї, водночас сама освіта матиме високу якість.

У планах міністерства – децентралізація системи з розмежуванням повноважень по місцевим органам як виконавчої влади, так і місцевого самоуправління, що дозволить ефективніше вирішувати проблеми та регулювати діяльність освітніх закладів.

Законом передбачена можливість отримання безкоштовної дошкільної та повної середньої освіти. Водночас буде реалізований і розвиток профільного навчання. Замість позаконкурсного вступу до вишів планується застосовувати забезпечення фінансової підтримки.

Серед новацій закону – забезпечення транспортування як учнів, так і педагогів до навчальних закладів та назад, наявність місць у гуртожитках, використання різноманітних форм навчання та реалізація найрізноманітніших навчальних програм.

У будь-яких обставинах гарні знання англійської дають великі переваги. Ви вже зараз можете вкладатися в освіту дітей, відправивши їх на курси англійської для школярів або підлітків.