Пройти тест онлайн

Найпопулярніша школа у світі

19.10.2016

В Індії, в штаті Уттар-Парадеш, існує школа, в якій зазначається найбільший конкурс на одне місце. Вона носить назву Академії лідерства Відагаян, і її призначення – забезпечення можливості для обдарованих індійських дітей з дуже бідних сімей отримати освіту на тому ж рівні, на якому отримують її діти місцевих багатіїв, передає BBC.

Кожен рік школа готова прийняти 200 нових учнів. Але охочих до неї потрапити – набагато більше: щорічно 250 тисяч дітей подають свої заяви на участь. Претендувати на місце можуть лише діти із сімей, річний дохід яких виявляється нижче певного порогу.

Керівництво академії ретельно переглядає всі ці заяви та відбирає 150 тисяч, які складатимуть письмовий іспит. Проаналізувавши результати, екзаменатори відбирають вже 6 тисяч кандидатів, які переходять на наступний етап. Їх очікують подальші тестування, а також візити представників академії до домівок абітурієнтів. І лише після всіх цих іспитів відбираються 200 дівчаток та хлопчиків, які отримають повноцінне навчання, а також безкоштовне житло, харчування та одяг у межах школи.

Засновник проекту, Надар Малхотра, поставила у якості мети академії забезпечення освіти такого рівня, щоб діти могли зрівнятися з іноземними студентами. Цілком можливо, що саме ті, хто отримає подібну освіту, зможуть очолити уряд Індії.

У Україні освіта загальнодоступна, але щоб отримати мовні знання справді високого рівня, краще ввідправити своїх дітей на курси англійської для школярів від Першого Кембриджського центру в Україні.