Пройти тест онлайн

Найскладніше слово у англійській

27.05.2017

Якби вас запитали, яке із слів є найскладнішим у англійській мові, які критерії ви б обрали, щоб знайти таке? Можливо, воно б відрізнялось непростим написанням або було б найдовшим? Сьогодні під найскладнішим ми маємо на увазі таке, що має найбільшу кількість значень. Звісно, знайти такий термін досить складно, адже у англійській вистачає слів, що схожі на швейцарські ножі за кількістю можливих застосувань, але один явний лідер все ж є. І ви з ним, скоріш за все, познайомились, як тільки почали вивчати англійську. У ньому лише три букви. Це слово – run.

Саме про таку знахідку доповіли виданню New York Times редактори Оксфордського англійського словника. Лише для дієслова вони нарахували 645 можливих значень. Несподівано? Адже коли ми чуємо run, перше, що спадає на думку – це біг. І лише потім можна подумати про варіанти run a business, run through a list, run over something та багато-багато інших. Усі ці значення створюються завдяки контексту: тільки він впливає на магічні перетворення досить звичайного слова, у якому, на перший погляд, немає нічого складного, на ємний термін, що може займати багато сторінок у словнику.

До речі, майже століття тому, у 1928 році, run не було лідером: перше місце за кількістю значень займало слово set, котре, втім, і зараз має приблизно 200 варіантів застосувань. Чому ж естафета перейшла до слова run? Певне, цим ми повинні завдячувати цивілізації, розвитку технологій, а також скаженому ритму життя, що змушує багатьох бігти, щоб усе встигнути.