Пройти тест онлайн

Найкращі міста світу для навчання

28.10.2015

Компанія QS щороку складає рейтинги найкращих міст для студентів. Зараз вже можна ознайомитися із результатами 2015 року. На формування результатів впливає ціла низка чинників, серед яких і рівень життя для студентів, і популярність місцевих вишів, і шанси влаштуватися на роботу після закінчення, а також фінансова доступність міст.

Лідерську позицію за всіма критеріями обійняв Париж, Франція. Друге місце дісталося Мельбурну, Австралія, а третю щаблину зайняв Лондон, Великобританія. Загалом, високі показники у великій кількості демонстрували різноманітні міста США, Британії та Канади.

Сторінка результатів дозволяє переглядати також рейтинги за окремими критеріями. Наприклад, найкращим рівнем життя можуть похвалитися студенти Мельбурну, після них – ті, хто навчається у Дубліні та Монреалі. Найвищі рейтинги виявилися у вишів Лондону, Парижу та Сеулу. Найпопулярніші університети опинилися в Торонто, Сіднеї та Токіо.

Статистика показує, що найкраще влаштовуються на роботу студенти, які навчалися в Лондоні, Бостоні, Сан-Франциско. А ось у переліку найдоступніших для навчання опинилися зовсім інші міста. Лідирують Тайбей та Мехіко, близькі до лідерів Берлін та Відень.

Із рейтингом найкращих вишів світу у 2015 році за версією QS ми вже вас знайомили, а для тих, хто тільки готується до вступу до університетів – як вітчизняних, так і зарубіжних, не зайвими стануть курси англійської для підлітків.