Пройти тест онлайн

Найпопулярніші граматичні помилки

24.10.2015

Курси англійської для дорослих дозволяють не лише легко підвищити загальний рівень володіння англійською, але й рівень грамотності. За статистикою, зібраною додатками перевірки граматики, 57,9% наймачів вважають, що грамотна англійська – одна з найнеобхідніших якостей претендента. 72,2% опитуваних рекрутерів кидали резюме до смітника, побачивши у ньому одну помилку чи більше.

І, хоча лише 2,3% стали стверджувати, що погана граматика свідчить про низький рівень інтелекту, 71,3% сумніваються під час найму на роботу людини, яка робить помилки в словах, навіть якщо за всіма іншими якостями вона підходить якнайкраще. 72,9% наймачів впевнені, що програми та функції автокорекції не замінять знань і грамотності.

За тією ж статистикою, найчастіше, у 39% випадків, люди припускаються помилок під час написання слів. У 10% зареєстрованих помилок вони забували додавати коми перед сполучниками сурядності. У 5% випадків люди писали лише частки речення, не закінчуючи думку повністю, а у 3% – писали речення, забуваючи про дієслово. Ще 2% – це використання цілої зв’язки розпливчастих слів замість одного, чіткого та конкретного.

Топ-10 помилок, що зустрічаються найчастіше, виглядає так:

  1. Не відділена комами другорядна інформація.
  2. Пропуск коми перед сполучником сурядності, який поєднує дві незалежні частини речення.
  3. Відсутність коми після вставного слова на початку речення.
  4. Вставляння непотрібних ком для виділення ними важливої інформації (порівняйте із пунктом 1).
  5. Використання коми там, де доцільніше поставити крапку з комою.
  6. Неправильно застосовані крапки з комами.
  7. Неправильне використання присвійного апострофу.
  8. Недоцільне використання двокрапки.
  9. Плутання your із you’re.
  10. Невдале узгодження частин речення.