Пройти тест онлайн

Найпопулярніші помилки в розмовах

16.04.2016

Щоби отримати можливість вільно спілкуватися англійською, багато хто записується на курси та регулярно відвідує англійські розмовні клуби. За правильного підходу прогрес завжди помітний. А у тих, хто не працює спеціально та систематично над розмовною мовою, буває, трапляються прикрі помилки. Ми розповімо про три найрозповсюдженіші з них, а також як їх подолати.

I’m agree

Одного цього виразу достатньо для того, щоб впізнати людину, що зовсім нещодавно почала вчити англійську і ще не звикла до правильної форми “I agree”. Якщо ви помічаєте за собою такий огріх, спробуйте промовляти про себе не «я згодний», а «я погоджуюсь».

Форми множини

Ще одна помилка для новачка – слова зі специфічними множинними формами, наприклад, child – children, foot – feet, goose – geese і т.п. Цьому ніяк інакше не заподіяти, аніж цілеспрямовано вивчити ці форми та використовувати їх за необхідності.

My job is…

Розповсюджена помилка, певне, тому, що зустрічається досить часто під час розмови на одну з найрозповсюдженіших тем. Дуже хочеться відповісти на “What is your job?”, практично використовуючи слова питання у якості шаблону. Але слід пам’ятати, що під час розмови про власну професію слід використовувати форму “I am …”. У крайньому разі можна сказати й “I work as…”.