Пройти тест онлайн

Найпопулярніша мова 2015 року

17.12.2015

Одна справа – розповсюдженість всією земною кулею, інша – всенародна любов. Визначенням, до яких зі світових мов найбільше відчувають теплих почуттів жителі Землі, щороку займається сайт bab.la. Мова-улюбленець визначається за допомогою голосування в декілька етапів, при цьому віддати голос за улюблену мову може кожен, хто встиг на голосування. Результати 2015 року вже відомі публіці.

Цього року найбільшою любов’ю користується французька мова. Друге місце гордо займає італійська, а замикає трійку лідерів німецька. Четверте місце в рейтингу народної любові посіла польська мова, за якою йде іспанська, розташована на п’ятій позиції. І лише на шостій щаблині опинилася англійська. Побачити повний перелік можна на сторінці голосування.

На жаль, далеко від лідерів опинилася й українська мова, яка обійняла сорок восьме місце. З іншого боку, вже в першому турі їй дістався один з найсильніших опонентів – англійська, та й кількість тих, хто проголосував, підняла її набагато вище від тих, хто замикає переліки.

Можливо, англійська у 2015 році й не потрапила у п’ятірку найобожнюваніших, але вже точно не полишає знання однієї з найрозповсюдженіших мов світу, володіння якою дозволяє без зусиль адаптуватися на новому місці проживання та отримувати власні переваги на роботі. Для тих, хто не відмовляється від таких привілеїв, існують наші курси англійської.