Пройти тест онлайн

Сергій Квіт показав план вступної кампанії

27.09.2015

Міністр освіти та наук України Сергій Квіт поділився із читачами в Facebook проектом документа з нормами вступної кампанії 2016 року. МОН планує використовувати ту ж систему пріоритетності, що була використана в кампанії 2015 року, тому всі абітурієнти, які подають заяви, будуть вказувати порядок переваги для того чи іншого закладу вищої освіти – усього можна буде подати максимум до п’ятнадцяти заяв до п’яти різних вишів. Вступити зможуть лише власники сертифіката зовнішнього незалежного оцінювання, виданого у 2016 році.

Виші зможуть визначати рівень складності завдань ЗНО, результати яких будуть враховуватися під час вступу. Для вступу на бакалавра зараховуватимуться бали з трьох чи чотирьох предметів, при цьому один з них можуть залишити на вибір абітурієнта. Вступники на молодшого спеціаліста чи молодшого бакалавра повинні будуть складати ЗНО з двох предметів із можливістю заміни одного з предметів конкурсним відбором.

Вступна кампанія в 2016 році розпочнеться 11 липня, а завершиться 28 липня о 18:00. Водночас ті, хто збирається вступати на основі вступних іспитів, співбесіди чи творчих конкурсів, мають подати свої документи до 21 липня, щоби встигнути пройти всі конкурси та співбесіди з іспитами в період із 22 до 28 липня.

Рейтингові списки абітурієнтів мають бути оприлюднені не пізніше 12:00 2 серпня, зарахування на місця державного бюджету триватиме до 10 серпня, а за кошти фізичних чи юридичних осіб – до 15 серпня. У планах МОН – також і зміна порядку розміщення держзамовлення: його будуть забезпечувати лише вишам зі статусом державної, приватної чи комунальної організації.

Нагадаємо, що в 2016 році випускні іспити вирішено провести в формі зовнішнього незалежного оцінювання. Тому, якщо ви хочете допомогти власній дитині успішно впоратися із обов’язковою дисципліною – англійською мовою, ми радимо звернути увагу на наші курси англійської для підлітків.