Пройти тест онлайн

Зараз можна зареєструватися на пробне ЗНО-2017

14.01.2017

Ще з 10 січня 2017 року для всіх, хто планує в 2017 році складати зовнішнє незалежне тестування в Україні, з’явилася можливість залишити заяву на складання пробних іспитів. Залишити заяву можна буде в особистому кабінеті на сайті місцевого регіонального центру оцінювання якості освіти аж до 31 січня 2017 року.

Для проби доступні два предмети: один з них – обов’язковий, українська мова та література, другий можна обрати з цілої низки інших доступних дисциплін. Перший іспит проходитиме 1 квітня, усі інші призначені на 8 квітня 2017 року.

Подібна практика – не безкоштовна (ціни встановлюють самі центри оцінювання якості освіти). Але у неї є низка переваг: можна подивитися, як правильно заповнювати бланки відповідей, як слід розподілити відведений час на рішення та заповнення бланків, перевірити, наскільки відповідає вимогам власний рівень знань, звіритися з правильними відповідями, які отримує кожен учасник. Усі, хто буде складати подібні іспити, отримають також і оцінку, яка, втім буде лише відображенням рівня знань, і не піде у офіційні документи.

Однак слід враховувати, що якщо подібне тестування продемонструє невтішні результати, часу на «підтягнення» предметів буде не так вже й багато. Тому, якщо ви плануєте складати у якості однієї з дисциплін англійську мову, можна вже зараз піти на курси англійської для підлітків і гарантовано підготуватися до іспитів. А заодно й отримати міжнародний сертифікат, що підтверджує високий рівень володіння англійською.