Пройти тест онлайн

Слово 2018 року за Оксфордським словником

Слово 2018 года по Оксфордскому словарю
18.11.2018

Для кожного року Оксфордський словник обирає слово, яке виділялося між іншими. Й ось, коли 2018 рік уже добігає кінця, стає зрозуміло, хто буде новим лідером. Словом 2018 року стало toxic. Хоча існує воно вже досить давно, у 2018 його почали шукати в словнику на 45% частіше.

Пропонуємо дізнатися докладніше з відео:

Блог Оксфордського словника також наводить десять слів, які вживаються найчастіше разом із переможцем: chemical, masculinity, substance, gas, environment, relationship, culture, waste, algae, air. Вони чудово демонструють різноманіття сфер, у яких стало використовуватися toxic.

Іншими претендентами на звання були:

Gaslighting – психологічне маніпулювання, щоби змусити людину сумніватися у власному сприйнятті реальності та психічному здоров’ї.

Incel – таку назву має представник спільноти чоловіків, які вважають себе сексуально непривабливими для представниць протилежної статі. Зазвичай такі особистості вороже налаштовані щодо сексуально активних чоловіків та жінок.

Techlash – широка негативна реакція на міцність та вплив, які зростають, великих технологічних компаній, зокрема, розташованих у Кремнієвій долині.

Gammon – термін, який змальовує типового прихильника Брекзіта середніх років, зі світлою шкірою, обличчя якого помітно червоніє, коли обговорюються гострі політичні питання, так, що здається, наче його ось-ось поб’є грець. Приклад використання.

Big Dick Energy – сленгове: впевненість у собі, яка не потребує зовнішніх широких жестів.

Cakeism – переконання, що можна насолоджуватися водночас благами двох взаємовиключних альтернатив. Першочергово слово виникло у Великобританії під час обговорення процесів Брекзіту.

Overtourism – це коли якась пам’ятка приваблює настільки багато туристів, що вони завдають відчутного збитку як самій пам’ятці, так і оточенню, а можливо, і погіршуючи якість життя місцевих.

Orbiting – це коли людина від вас у реальності віддалилася та припинила будь-який прямий зв’язок, але й далі активно слідкує за вашим життям у соціальних мережах (передивляється історії в Instagram, лайкає пости, іноді навіть коментує).

І якщо ви раптом відчуваєте, що вам не вистачає практики, запрошуємо на наші курси англійської.