Пройти тест онлайн

Складні для вимови англійські слова

31.10.2015

Люди, що відвідують курси англійської для дорослих, легко знаходять спільну мову з іноземцями та насолоджуються зарубіжною літературою та фільмами. А ті, хто відвідує розмовні клуби – ще й без проблем спілкуються. Але трапляється так, що незнайоме слово може збити вас із пантелику – не одразу зрозуміло, як його вимовляти.

Пропонуємо вам 11 англійських слів, які далеко не всім відомо, як правильно вимовляти. Ми розповімо, як вони правильно звучать, а ви заодно зможете поповнити власний англійський словник.

Oniochalasia (‘O-nE-O-ka-‘lA-zha) – саме таку назву має явище, коли людина купляє речі задля релаксації. Якщо ви звертаєтеся до шопінгу заради заспокоєння, тепер ви знаєте, як це називається.

Aeipathy (a-‘ip-a-THE) – ще одна назва для всепоглинаючої пристрасті.

Apanthropinization (‘ap-an-‘throp-in-I-‘ZA-tion) – акт відречення від соціуму та мирських проблем.

Recumbentibus (‘rE-kum-‘bent-i-bus) – таку назву має нокдаун – як у прямому, так і удар у переносному значенні, коли від сказаного вас просто «виносить».

Eudaimonia (‘U-de-‘mon-E-a) – евдемонія, грецьке слово, що позначає те, чого зазвичай зичать на день народження – процвітання, багатства та здоров’я.

Quaquaversal (‘kwA-kwa-v’ers-al). Цей складний прикметник змальовує дещо, що рухається прямо від центру в усіх доступних напрямах.

Apodyopsis (‘ap-O-dI-‘op-sis) – так називається процес уяви однією людиною іншої голою або роздягання тієї людини подумки. Говорять, що це допомагає не боятися публічних виступів.

Eleutheromania (el-U-‘ther-O-‘mAn-E-a) – сильне, практично нездолане бажання свободи.

Abyssopelagic (a-‘bis-O-pel-‘a-jik) –  таким прикметником змальовують дещо, що стосується океанських безодень чи мешкає на самій глибині океану. Вочевидь, слово сформовано від англійського слова «безодня».

Euneirophrenia (U-‘nE-rO-‘fren-E-a) – стан умиротворення та спокою після гарного сну. Ще один спосіб сказати, що ви добре виспалися.

Oneirataxia (O-‘nEr-a-tax-E-a) – так називають нездатність розрізнити, де реальність, а де – вимисел чи фантазія.