Пройти тест онлайн

Шкодування жителів Великобританії

4.01.2016

Багато хто з людей наприкінці одного та на початку іншого року бажають підбити підсумки, намітити цілі на прийдешнє і дають собі обіцянки, притримуючись яких можна змінити власне життя: зайнятися спортом, кинути палити або вивчити нову мову.

Для тих, хто ще не придумав, що корисного можна зробити в цьому році, пропонуємо подивитися на те, про що люди зазвичай жалкують. Наприклад, одне з досліджень, які проводилися Британським Консульством разом з Populus, виявило, що дуже багато британців жалкують про втрачені мовні навички. У голосуванні, що стосуються їх, взяло участь приблизно 2 тисячі жителів Об’єднаного Королівства.

З роками без належної практики мовні навички погіршуються – про це відомо багатьом. Про те, що дали власним знанням погіршитися, вже встигло пожалкувати 58% опитуваних, а 46% соромляться свого нинішнього низького рівня володіння мовами. При цьому 75% зазначили, що встигли забути практично все вже через рік після закінчення школи, а через два роки таких осіб було вже 85%. Виходить, що біля чотирьох п’ятих від загального числа повнолітніх британців вже не відчувають впевненості при використанні мови, яку вони вчили в школі.

У той же час, мешканці Об’єднаного Королівства по заслузі оцінюють мовні навички як явище: 77% чудово обізнані про те, які додаткові переваги вони дають, а 65% вважають, що вони роблять образ людини інтелігентнішим. Рівно стільки ж людей жалкують про те, що у свій час не розуміли, яку користь принесуть заняття іноземними мовами, а 53% жалкують, що не вчилися ретельніше, коли була така нагода.

Виявилося, що через роки після школи лише 44% проходили які-небудь мовні тести, і лише 10% людей отримали оцінки рівня А наприкінці.

Навіть якщо ви вже вийшли зі шкільного віку, завжди можна підтягнути власний рівень знань, а з нашими курсами англійської для дорослих ви після їхнього успішного закінчення ще й можете отримати міжнародний сертифікат, що свідчить про ваші здібності.