Пройти тест онлайн

Відтепер доступні лекції Массачусетського інституту

20.08.2017

Далеко не усі, а точніше – дуже мало людей, можуть дозволити собі здобувати знання у одному з найкращих вузів світу, Массачусетському технологічному інституті, що розташовується у США. Проте це не означає, що у нас немає шансів принаймні скористатися тими ж учбовими матеріалами, що отримують щасливі студенти цього вишу. Така можливість відтепер є.

На сайті OpenCourseWare можна знайти матеріали до 32 різноманітних курсів, що пропонує Массачусетський технологічний інститут своїм студентам. До них входять відеолекції, аудіозаписи, презентації, учбові програми, завдання та питання для екзаменів разом із відповідями.

Звісно, для того, щоб скористатись цим різноманіттям, знадобляться впевнені знання англійської мови, адже саме англійською усі ці матеріали і викладені, хоча для зручності відеолекції і супроводжуються англійськими субтитрами. Крім того, для деяких курсів доступні переклади на китайську, іспанську, персидську, турецьку, португальську та корейську мови.  Зовсім мало, проте деякі з матеріалів отримали переклад навіть українською.