Пройти тест онлайн

Старшокласникам уріжуть кількість предметів

23.01.2017

Учням 10-х і 11-х класів МОН планує дозволити більше зосередитися на підготовці до іспитів та вступу до вишів, істотно скоротивши кількість обов’язкових предметів. Якщо зараз таких налічується 22, то у випадку прийняття проекту Типового навчального плану для 10–11 класів, їх залишиться всього 9. У випадку прийняття, зміни набудуть чинності з 2018–2019 навчального року.

Крім зниження навантаження на учнів, у МОН вважають, що це дозволить школам стати більш профільно орієнтованими. Ну а частково вирішити проблему цього скорочення допоможуть «інтегровані предмети»: література, історія, математика, а також «людина і суспільство».

Крім них, серед можливих профільних предметів є: українська й іноземні мови, мова і література національної меншини, фізика й астрономія, біологія й екологія, хімія, географія, інформаційно-комунікаційні технології, технології, мистецтво, фізкультура та захист вітчизни.

Для занять іноземними мовами згідно з планом передбачено 5 годин на тиждень як для 10-х, так і для 11-х класів. Але для тих старшокласників, яким належить вчитися у закладах із іншим профілем, а також для тих, хто бажає отримувати дійсно гарні знання і підготуватися до іспитів, існують курси англійської для підлітків.