Пройти тест онлайн

Статистика та I before E

6.08.2017

З плином часу певні знання та навички можуть забуватися, і одного разу, якщо ви вже давно не писали нічого англійською, можна зловити себе на тому, що ви намагаєтеся згадати, як же правильно писати те чи інше слово. Для того, щоб подібне не траплялось, і існують англійські граматичні клуби, а також цілий перелік певних правил, що допомагають зробити правильний вибір.

Одним із популярних подібних правил є “I before E except after C” для випадків, коли голосні I та E йдуть підряд, і треба згадати, у якому порядку їх ставити. Втім, і навіть для цього правила є достатньо виключень.

Натан Каннінгем, студент курсу статистики, вирішив перевірити, чи є сенс взагалі застосовувати це правило, чи легше запам’ятовувати окремі слова та їх написання. Він дослідив приблизно 350 000 слів і виявив, що правило справді діє: у 75% випадків. При чому, без огляду на наявність літери С перед сполученням голосних.

Якщо ж вже і призначати літеру-виключення, то нею мала б стати W, адже у 70% випадків після неї йде Е, а потім – I  (як приклад – weird). А от після J однаково часто зустрічаються варіанти і IE, і EI. Але у любому випадку використання “I before E” без будь-яких виключень може допомогти більше.