Пройти тест онлайн

Стипендії в Україні підвищилися

11.10.2015

Із новим навчальним роком студенти та учні українських навчальних закладів отримуватимуть підвищені стипендії. Нові суми були затверджені наказом, пронумерованим №797.

Учні профтехучилищ отримуватимуть 311 грн на місяць. Ті, хто навчається у вишах першого та другого рівнів акредитації за кваліфікаційним рівнем бакалавра чи молодшого спеціаліста, вже від вересня будуть отримувати 622 грн на місяць. А ті, хто вчиться на бакалаврів, спеціалістів та магістрів у вишах четвертого та третього ступенів акредитації, отримуватимуть 825 грн на місяць.

Соціальні стипендії для дітей-сиріт, дітей без батьківської опіки та людей у віці від 18 до 23 років, що позбавлені батьків, також виросли в розмірах. Для таких дітей, які навчаються в ПТУ, місячна стипендія складатиме 961 грн, а для учнів вишів – 1989 грн.

Для тих, хто в цьому навчальному році планує закінчити школу та вчитися в місцях держзамовлення, далеко не зайвим будуть гарні знання англійської, які можуть забезпечити курси англійської для підлітків від Першого Кембриджського центру. Окрім власне рівня знань, такі учні матимуть змогу отримати міжнародний сертифікат, який підтверджуватиме цей рівень.