Пройти тест онлайн

Навздогін Дню Подяки: добірка The New Yorker

По следам Дня благодарения подборка The New Yorker
2.12.2019

У нашій країні День подяки не святкується, проте дуже активно й іноді нав’язливо переймається традиція Чорної п’ятниці та Кіберпонеділка. Можливо, марно: день Подяки звертається до теплого та людяного, що є в нас, пропонує цінувати те, що приносило нам радощі цього року. Щонайперше – близьких людей.

Якщо вам цікаво дізнатися більше про це свято та перейнятися його атмосферою, The New Yorker якраз зібрав свої найкращі публікації на цю тему. Пропонуємо посилання на них. Але обирати варто уважно, тому що американський щотижневик дає можливість безкоштовно ознайомитися лише з трьома матеріалами на місяць без підписки. А обирати є з чого:

  • У «Magical Dinners» Чан-ре Лі розповідає про те, як це – святкувати День подяки в сім’ї іммігрантів.
  • Джейн Краммер, репортер, у «Pilgrim’s Progress» пропонує погляд навпаки: на всі ті Дні подяки, які вона готувала, перебуваючи за кордоном.
  • Білл Буфорд у «Talking Turkey» пропонує ціле дослідження історії диких індичок у Північній Америці від експерта-біолога.
  • Для Аріель Леві День подяки в Монголії приніс непоправну втрату, і вона розповідає, як пережила її.
  • А ви знали, що Бенджамін Франклін пропонував замінити білоголового орлана індичкою в якості національного символу США? У «The First Served» Адам Гопнік розповідає про це більше.
  • Філіпп Делорія в «The Invention of Thanksgiving» пропонує передивитися традиційну історію та міфи про День подяки.
  • А у 2019 році Thanksgiving пропонують замінити на Friendsgiving для всіх, кого вже змучили традиції.
  • Не забудьте також про кумедні поради для ідеального Дня подяки в картинках і ще трохи атмосферних замальовок Дня подяки, якщо немає настрою вчитуватися в довгі та складні матеріали.

Бажаємо вам приємного читання. Це – чудове тренування ваших навичок та перевірка знань. Для тих же, хто любить читати англійською та хоче більшого, регулярно працює наш англійський книжковий клуб і бібліотека.