Пройти тест онлайн

ТОП-10 англійських слів, які пишуть неправильно

15.09.2016

Як усі люди різні, так і помилки у них також, в основному, індивідуальні. З іншого боку, деякі слова в англійській мові викликають більше труднощів, аніж інші. Пропонуємо ще раз пройтися переліком десяти найпопулярніших слів в англійській, які частіше за інших пишуть неправильно, складеному працівниками Оксфордського словника. Для більш ретельної роботи над правильністю вашої англійської радимо відвідувати граматичні клуби.

  1. Accommodate

Слово складне тим, що в ньому подвоюються одразу дві літери. Багато хто про це забуває і пише «accomodate». 3,369 осіб з мільйона нададуть перевагу саме такій формі.

  1. Which

Дивно, що 3,380 осіб з мільйона напишуть це слово як «wich», адже воно зустрічається набагато частіше інших перерахованих тут. Проте це так. Більш того, такий тип написання став настільки популярним, що працівники Оксфордського словника стверджують, що цілком можливо, деякі люди свідомо обирають таке написання, сподіваючись, що наблизять той день, коли воно стане загальноприйнятним.

  1. Receive

Слова в англійській, яке поєднує i та e, часто створюють труднощі у написанні. 3,832 осіб з мільйона напишуть це слово так: recieve, забувши про просте правило «i before e except after c».

  1. Until

Занадто багатьом (3,991 на мільйон) хочеться подвоїти останню літеру, перетворивши його на «untill», як писали це слово у Середньовіччі.

  1. Occurred

Цей випадок нагадує десятий пункт: слово латинського походження, у якому подвоюються одразу дві літери. Достатньо (4,808 з мільйона) людей про це забувають і пишуть «occured». А ось форма «ocurred» зустрічалася лише у 154 випадках.

  1. Separate

5,767 осіб на мільйон надають перевагу написанню «seperate». Щоб запам’ятати правильну форму, можна спробувати засвоїти, що це слово походить від латинського «parare», що має значення «prepare».

  1. Government

Літери, які не озвучуються, дуже легко забути написати. Це стається з 5,815 людьми на мільйон, які обирають форму «goverment».

  1. Definitely

Усі труднощі виникають через бажання поставити замість належної i додаткову a: «definately». 7,758 осіб на мільйон пишуть це слово саме так. Щоб не потрапити до їх числа, можна спробувати зв’язати у пам’яті його з такими словами, як finish і finite.

  1. Pharaoh

Ця помилка більше характерна для носіїв мови, у 8,407 випадках на мільйон його напишуть як «pharoah», скоріш за все, через вимову. А нам легше просто перевіряти правильний порядок голосних, звіряючись із вимовою нашою мовою.

  1. Publicly

Цей, на перший погляд, простий прикметник, викликає найбільше проблем: 8,646 осіб на мільйон напишуть його як «publically». Втім, правильна форма все ще залишається більш затребуваною.