Пройти тест онлайн

ТОП-7 помилок вступної кампанії

7.06.2018

email

Поки випускники шкіл ретельно складають іспити та переживають через результати ЗНО з англійської, приходить час, коли пора вже подумати і про вступну кампанію. Реєстрація починається 2 липня і закінчується ввечері 25 липня 2018 року. Термін подання заяв – з 12 по 26 липня. Часу вдосталь, не обов’язково все робити у перший же день, але і до останнього відкладати не слід.

Оксана Бєлик, директор ДП «Інфоресурс», адміністратора системи, через яку реєструються абітурієнти, назвала для МОН 7 найрозповсюдженіших помилок, котрі роблять учасники кампанії. Пропонуємо із ними ознайомитися та уникати подібного.

  1. Реєстрація на електронну адресу, що не існує або заборонена в Україні. У нас заборонені не лише mail.ru, yandex.ru та подібні ресурси, але і пошта ресурсів bk.ru, mail.ua та yandex.ua. Потрібно також слідкувати, щоб правильно писати свою електронну адресу, не роблячи у ній помилок.
  2. Дані у шкільному атестаті та у сертифікаті ЗНО не співпадають. Зазвичай це ФІО або дата народження. Якщо дані відрізняються, то зареєструватися не вийде, але можна заздалегідь виправити цю помилку. Якщо вона у атестаті – то звернувшись до школи, якщо у сертифікаті ЗНО – то до регіонального центру оцінювання якості освіти.
  3. Студенти, у котрих є пільги, не повинні реєструватися через електронний кабінет – вони повинні подавати відповідні документи у паперовому вигляді в приймальні комісії вузів.
  4. Формат або розмір фото чи сканкопій документів не відповідають нормам. Документи приймаються у форматах JPG (JPEG, PNG) розміром до 1 Мб.
  5. Реєстрація з неправильним форматом довідки про реєстрацію у сільській місцевості, оскільки на сьогоднішній день редагувати замінювати цю довідку у системі не можна. За «сільським фактором» можуть реєструватися особи, котрі закінчили сільську школу у рік вступу та мають довідку про проживання у сільській місцевості не менше 2 років до подачі заяви. Цей фактор не стосується селищ міського типу.
  6. Невірно проставлений пріоритет вузів. У учасників вступної кампанії немає можливості редагувати проставлений пріоритет після відправки першої заяви, тому слід бути дуже уважними під час цієї процедури.
  7. Реєстрація та відправка документів у останні дні. Зазвичай у ці дні сервери потерпають від значних навантажень через кількість одночасних заяв, і можуть виникати технічні складнощі.