Пройти тест онлайн

Три помилки після відправлення резюме

22.01.2017

Ви вже давно хотіли б почати працювати за кордоном, для цього значно підняли власний рівень на курсах англійської для дорослих, отримавши міжнародний сертифікат. Ви перейнялися написанням гарного резюме, кілька раз його перечитували самі та дали почитати знайомим, знайшли вакансію своєї мрії та надіслали резюме на вказану адресу. Можливо, залишилося лише чекати?

Виявляється, що на цьому етапі, коли, здавалося б, усе позаду, можна наробити помилок. Їх може бути багато та різних, але Річард Мой, автор, який більшу частину своєї кар’єри був рекрутером, виділив три основні небезпеки після відправлення резюме у своїй публікації для The Muse. Пропонуємо коротеньку довідку про них.

Перша помилка – це ігнорування супровідних інструкцій. Деяким так і кортить подзвонити рекрутеру та поцікавитися, наскільки він вражений надісланим резюме. Але цього не слід робити, якщо в інструкції вказано “no calls”. У подібних випадках це, як мінімум, викликатиме роздратування, а може і значно зменшити шани бути найнятим. Якщо ж дуже хочеться дізнатися оцінку експертів, можна написати супровідний електронний лист. Його шаблон наводять тут.

Друге – те, що потрібно робити, загалом, ще до відправлення резюме, але можна і після: дізнатися, чи немає у вас знайомих, які працюють у компанії вашої мрії. Адже гарні рекомендації від співробітника можуть підвищити шанси на успіх. Навіть рекомендаційний лист, що прийшов із запізненням, – краще, аніж нічого.

Третя помилка – це зупинка у пошуку інших вакансій. По суті, після відправлення резюме до компанії мрії, ваша доля починає залежати від рекрутера. Вам залишається лише очікувати, і це може затягнутися, а час витрачатиметься намарне, якщо компанія відмовить вам. Завжди краще мати кілька непоганих запасних планів. Один з них може виявитися настільки привабливим, що потіснить основний.