Пройти тест онлайн

Вчителів очікує власне ЗНО

1.06.2018

test

Випускники шкіл і майбутні магістри – не єдині, кому необхідно буде складати ЗНО. Зовнішнє незалежне тестування проходитимуть не лише ті, хто навчається, але і ті, хто навчає, пояснила міністр освіти Лілія Гриневич у інтерв’ю УНІАН. Розробити спеціальну сертифікацію у форматі ЗНО МОН планує вже до 2019–2020 учбового року.

Сама сертифікація полягатиме у тестовій складовій, котру проводитиме Український центр оцінювання якості освіти, а також у спостереженні за роботою викладача на місці. Тестування міститиме три модулі: дисципліна, що викладається, методика викладання та вікова психологія дітей. За результатами цього іспиту та моніторингу роботи кандидата комісія приходить до висновку, чи склав викладач сертифікацію, чи ні.

У перші роки появи сертифікації на основі ЗНО вона буде добровільною, проте дозволить тим, хто її склав, отримувати 20% надбавки до зарплатні. За цей час МОН планує протестувати систему, перш ніж подібна сертифікація стане обов’язковою і замінить атестацію вчителів, котра проводиться зараз і буде проводитися паралельно із введенням добровільної сертифікації на основі ЗНО.