Пройти тест онлайн

Дивні варіанти множини

5.07.2017

На правильно підібраних курсах англійської не буває нудно, оскільки завжди є щось нове, чому можна навчитися. Наприклад, бувають такі випадки, коли здається, що слово має писатися так само, як і десятки схожих на нього, але виявляється, що воно – виняток. А буває так, коли слово вживане вірно, проте воно настільки дивне, що здається, що неправильне. Таке досить часто трапляється із деякими термінами, що позначають множини, тож пропонуємо сьогодні дізнатись кілька цікавих варіантів.

Наприклад, якщо вам потрібно розказати про свою сім’ю, родичів у вас багато, і ви хочете трохи скоротити свою промову, принаймні, для позначення племінників та племінниць можна вживати чудове слово niblings. А ось якщо вам потрібно перерахувати тещ та свекрух, можна назвати їх досить очевидним варіантом – mothers-in-law. Проте мало кому відомо, що так само утворюються варіанти множини для багатьох інших схожих слів, як-то attorneys general, postmasters general та їм подібні.

Напевне, найбільше дивних варіантів множини – для різної їжі. Наприклад, якщо у вас є не одна лазанья (lasagna), а одразу кілька, то ви можете називати їх lasagne, а якщо у вас не одна одиниця яловичини (beef), а багато, то це вже можна назвати beeves. Досить несподівано звучить множина для спагетті (spaghetti) – spaghetto, а ще цікавіше те, що і конфетті (confetti) мають множину, побудовану за тим же принципом – confetto. Проте це добре, адже можна запам’ятати ці слова разом.

Сьогодні сфінкса (sphinx) можна зустріти хіба що у вигляді скульптури, проте якщо вам усе таки трапляться кілька таких істот, сміливо називайте їх sphinges. Відомо, що сфінкси дуже полюбляють загадки, отож, якщо ви натрапите на таке міфічне створіння, воно заговорить англійською і спитає вас, як можна назвати множину опусів (opus), то ви будете вже підготовлені, бо знатимете, що множина опусів – це opera. Тим паче, що таку гру слів легко запам’ятати.