Пройти тест онлайн

Українка очолила Йельську Школу мистецтв

11.02.2016

2016 рік став своєрідним переломом у історії Йельского університету: вперше за більше ніж 150-річну історію вишу деканом стала жінка. Після 10 років роботи у якості декана Школи мистецтв університету Йеля цю посаду покинув Роберт Сторр, який встиг стати своєрідним символом вишу.

Тепер його крісло обіймає українка Марта Кузьма, пише New York Times. Зрівнятися з рівнем Роберта Сторра нелегко, але президент навчального закладу, Пітер Саловей, впевнений, що Марта впорається. Він висловив думку, що у неї є бачення, властиве саме Йельскій школі мистецтв, і вона зможе забезпечити унікальний досвід студентам, вітаючи сміливі та оригінальні рішення.

Тим паче впевнений у новому декані викладацький склад, адже курирувати Марті Кузьмі доводиться далеко не вперше. Її багатий досвід включає роботу у Київському Центрі сучасного мистецтва Сороса, а також в офісі сучасного мистецтва Норвегії та посаду голови Королівського інституту мистецтв у Стокгольмі.

Знання мов відкривають нові кар’єрні можливості. Для тих, хто хотів би отримати цікаві перспективи, завжди працюють наші курси англійської, а також спеціальні напрямки – курси бізнес англійської, фінансова та юридична англійська.