Пройти тест онлайн

Українські викладачі підтягнуть англійську

20.03.2016

У МОН працюють над тим, щоб привести українську систему освіти до європейського рівня. Більша роль у цьому процесі віддана англійській мові. Цьому аспекту міністерство приділило особливу увагу та розробило план з посилення вивчення мови, розрахований до 2020 року, пише Освіта.ua.

На даний момент, вважають в МОН, рівень викладання англійської невисокий як у закладах середньої загальної освіти, так і у вишах, тому Україна потребує оновлення викладацького складу. Згідно з планом, ті, кому належить навчати школярів та студентів мові, мають самі володіти англійською за системою CEFR рівня В1 або вище. Крім того, викладачі мають бути не лише ознайомлені з сучасними методами навчання мовам, але й успішно їх застосовувати.

Одна з суттєвих проблем нинішньої системи – підвищення кваліфікації вчителів, якою викладачі займаються приблизно один раз на п’ять років, але часто ще й не в повному обсязі та за застарілими програмами. Для порівняння, в європейських країнах подібним підвищенням кваліфікації викладачам рекомендується займатися раз на 2–3 роки. Відтепер після вдосконалення власних навичок вчителі проходитимуть і міжнародну сертифікацію, яка підтверджуватиме їхню компетентність.

Поки викладання англійської в Україні не може похвалитися високим рівнем, ви все одно можете забезпечити власній дитині гарні знання, відправивши її на курси англійської для дітей. Для більш дорослих школярів у нас передбачені курси англійської для підлітків з підготовкою до випускних іспитів, а для тих, хто вже давно закінчив школу – курси англійської для дорослих з можливим індивідуальним підходом.