Пройти тест онлайн

Українські школярі можливо перейдуть на планшети

2.10.2015

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк під час засідання з директорами київських шкіл висунув ідею, яку вже давно обговорюють: можливу заміну шкільних підручників на планшети. Про це розповіли УНН.

Міністр зазначив, що набір шкільних підручників на один рік в середньому обходиться в 1055 гривень, що приблизно рівне 50 доларам. Покупка планшета допоможе значно зекономити кошти, оскільки пристрій здатний працювати не один рік, а приблизно п’ять. Саме тому державі вигідніше спонсорувати закупівлю планшетів, а не книг.

Це вирішить не лише фінансову проблему, але й організаційну – цього року деякі учні четвертих і сьомих класів і досі чекають свої підручники, і отримають їх лише до кінця року. Окрім того, планшети дозволяють значно знизити навантаження на дитину – необхідно буде принести із собою лише один пристрій, а не кілька важких книг.

Із будь-якими підручниками у школярів не буде проблем з англійською, якщо вони відвідують курси англійської для дітей, а старші учні – курси англійської для підлітків.