Пройти тест онлайн

Українським школярам полегшать навчання

14.05.2016

МОН планує у найближчий час зайнятися переглядом шкільної програми з метою її спрощення та зниження навантаження на дітей. Про це розповіла новий міністр освіти, Лілія Гриневич. Вона наголосила, що якщо раніше учням ставало нецікаво вчитися в 7–8 класах, то тепер спад цікавості в навчанні помітний навіть у третьокласників. Саме тому шкільну програму, за її думкою, потрібно змінювати, пише «Радіо Свобода».

У найближчий рік МОН буде переглядати всю шкільну програму, але в першу чергу зміни торкнуться учнів молодших класів – перегляд їхньої програми буде реалізований вже до початку наступного навчального року. Це – один з етапів реформування української освіти, ще однією важливою сходинкою якої є перехід на 12-річне навчання. Початок цих змін запланований на 2018 рік.

За бажання наблизити якість української освіти до європейської, в МОН часто роблять акцент на грамотному викладанні англійської мови. Наскільки успішними в цьому будуть українські чиновники, поки що невідомо, але вже зараз можна забезпечити своїй дитині гарні знання, якщо відправити їх на курси англійської для дітей і курси для підлітків.