Пройти тест онлайн

Українська освіта не до вподоби іноземцям

10.05.2017

Україна має необхідну базу, щоб привертати увагу та надавати вищу освіту іноземцям, проте усе частіше іноземні партнери жаліються, що якість освіти у цій країні не відповідає очікуванням. Докладніше про це розповіла міністр освіти та науки України Лілія Гріневич під час свого виступу на конференції «Актуальні питання навчання іноземців в Україні у 2017–2018 навчальному році», передає osvita.ua.

Надання освітніх послуг громадянам інших країн є перспективним для України, тому МОН намагається виправити існуючу ситуацію. Зокрема, вважається, що до низької якості програм української освіти для іноземців призвела відміна ліцензування цих програм. Саме тому зараз МОН працює у тому числі і над новими вимогами для подібних послуг. Це дозволить регулювати якість пропонованої освіти.

Досить розповсюджено також і те, що іноземці, які приїхали до України здобувати освіту, не володіють мовою викладання на достатньому рівні, а отже і не отримують повноцінних знань. Задля вирішення цієї проблеми вже зараз УЦОКО та університети розроблюють іспит, який потрібно буде скласти усім іноземцям, що прагнуть отримати вищу освіту в Україні.

Це тестування буде обов’язковим для всіх іноземців, хто вступив до українських вузів після 1 листопада 2018 року, і скласти його потрібно буде протягом першого курсу навчання, інакше студент не буде переведений на другий курс. Іспит буде доступний для трьох найбільш розповсюджених мов викладання для іноземців – української, англійської та російської.

Втім, поки українська освіта ще лише реформується, у вас завжди є можливість самим стати іноземним студентом і здобути вищу освіту за кордоном. Проте для цього також потрібно довести, що ви володієте мовою викладання у потрібному обсязі. Курси підготовки до іспитів Cambridge English допоможуть досягти необхідного рівня, а також успішно скласти відповідні тестування та здобути однойменний сертифікат, який визнає безліч вузів по всьому світові.